Riktig matlaging: Hvor lenge skal du lage egg?

Housing Egentlig ser alt ganske enkel: ta med vann til å koke, tilsett egg, ta ut etter en viss tid, og eggene er ferdig. Men hvor lenge skal du lage egg for å gjøre dem myke, voksagtige eller harde? Hvilke faktorer spiller en rolle her, les her. Richtig Cooking egg riktig

Først av alt, må du gjøre alt riktig. Dette inkluderer:

vann må

  • livlig koke eggene bør
  • romtemperatur har (ikke kjøleskapet kaldt, ellers kan de sprekke lett) egg bør
  • bli hakket forsiktig på den tykke enden av egget bør gis
  • sakte og forsiktig i vannet og ikke falle til bunnen av potten (det er best å sende dem til en stor skje) etter slutten av matlaging eggene skal bli avskrekket
  • Hvis prosedyren slik at du kan forvente følgende tider for en

mellomstore egg: hardhet

tidsmyke
3-5 minuttervoksende myk
5-8 minutterharde
> 9 minutteri tillegg, men man må fortsatt miteinrechnen flere faktorer:

temperaturen på isen

  • vanntemperaturen (hvis det ikke er rullende koke det tar litt lenger tid)
  • vekten av is
  • skalltykkelsen i egg vektklasse

vektklassen spiller en rolle ikke bare i handelen, men også i koke av egg. Man kan, for å anslå koketiden, alltid etter vektklassen sendes:

forkortelse

vektklasse betegnelse
vekt i gram
XL

meget stor
> 73 g
L

stor
63 g til 72 g
M

medium
53 g til 62 g
S

liten
<53 g [/ tabell] Den vanlige og ganske vanlige standardstørrelsen er størrelsen "M". Egg i størrelse "L" og "XL" ta litt lenger tid, inntil ønsket hardhet er nådd, egg i størrelse "S" litt mindre lang.

skalltykkelse Tykkelsen av eggeskallet er bestemt av hvor mye kalsium er til rådighet for kylling i maten, og hvor godt den kan utnytte det tilgjengelige kalsium for eggproduksjon.

I de fleste tilfeller (men ikke alltid) egg fra den organiske bonden har et mye tykkere skall. Derfor hopper de ikke så lett under matlagingen.

Tips og triks Hvis du bruker et egg komfyr, tid er ofte litt lenger tid (avhengig av hvor mye egg som koker det). Resultatet er mye mer forutsigbart, fordi alt kan settes nøyaktig.

Del med venner

Legg igjen din kommentar