Koliko je dormer?

Dormers su sjajan način da donose svjetlost i zrak u potkrovlju. Iako imaju nešto nižu incidenciju u odnosu na krovne prozore, ali osigurati mnogim slučajevima ugodan dodatni prostor u mansardi. Pročitajte o troškovima krovnih krovova.

Primjer

Detalje možete pronaći u našem opisu usluga.

Napomena

Napominjemo da je citirani primjer cijene dormera samo uzorak. Čak iu sličnim okolnostima Dormer jasno koštati više ili manje, čak i na naše vrste uzorak može uzrokovati razlike u cijenama do 1000 eura, ovisno o izvoza poduzeća.

Općenito

Dormers obično se ugrađuju kao predgotovljeni dormers u raznim oblicima danas. Ovisno o obliku Dormer ne samo svjetla, ali i cijena je vrlo različita. Tu su i brojne varijante se razlike u detaljima:

Osnovni kriterij za Dormer

montažne dormers ili Dormer konstrukcije

Osim montažnih dormers individualno planirane dormers također može biti instaliran, naravno. Međutim, to stvara puno napora u planiranju (pojedinačno planiranje građevinske dozvole) iu izgradnji. Trošak takvog posebnog Dormer često može ležati na dva do tri puta na cijenu montažne Dormer.

Posebne konstrukcije

Na krovu postoje i mnoge mogućnosti korištenja vrlo posebnih konstrukcija. To su:

 • Dormer tzv višekatnica Dormer

izvršeni lucarnes Ovdje se često već planira takav projekt vrlo složen i skup (obično Dizajneri potrebno).

Dormer plijesni

Prefabricirani dormers dostupni su u širokom rasponu oblika. Najčešći su:

 • drag dormers
 • trokut dormers šišmiša dormers (zakrivljene dormers)

The Dormer oblik drame (iste veličine) značajnu ulogu za cijenu. Se jasnije malo, možemo durchrechnen kao naše uzorak Gaube različitih oblika Dormer s istim dimenzijama (i pojedinosti provedbe):

Dormer oblikcijena
Naš uzorak Gaube (prolio Dormer)3298 eura
trokut Dormer3760 eura
šišmiša Dormer5211 eura
ravnom krovu Dormer2870 eura
sedlo Dormer3652 eura
segment Dormer3788 eura
tona Dormer4162 eura
neraspoložen Dormer3924 eura
trapezni Dormer3822 eura

cijene su samo približni pokazatelj ciljana cijena, kao u našem primjeru. Možete ovisno o pružatelju u pojedinačnim slučajevima i do 1.200 eura u su različiti (čak i sa sličnim dizajn). U tablici su jasne razlike u vezi sa slonovima. (Cijene su neto cijene)
Imajte na umu da nije svaki Dormer oblik može se koristiti s bilo krova ili bilo krovne konstrukcije.

Gaubenmaß Gaube dimenzije igraju važnu ulogu za cijenu, Dormer visina je često važnija od cijene, širine Dormer.

proliti Dormer proliti tavanskiproliti tavanski proliti tavanski
1,25 m 1,25 m 1,25 m visok
2 m 1,5 m široku2 m 3 m širok
2 m ca .3400 4600 EUR 6.400 eura

u našem primjeru oko 7300 eura, (konvencionalna) prolio Dormer može vidjeti utjecaj različite širine i dužine Dormer na cijenu. Odlučujuće za Gaubenmaß je u praksi, ali onda uvijek željeni svjetlosni i prostorni dobitak.

Krovni nagib dormera

Sam dormer također može imati drugačiji krovni nivo. Niži krovni krovovi u dormeru obično ne dovode do razlika u cijenama. Ponekad samo jednu Dormer oblici su moguće određene željene sklonosti, koje onda mogu biti skuplji u nekim slučajevima.

Osnovni kriteriji za detalje provedbe

prozor u Dormer

također mora uzeti u obzir različite vrste prozora koji se koriste u dormers:

 • U-vrijednost prozora
 • prozor oblik
 • rešetka okvir, okvir za vješanje

moguće koristiti bilo krovni prozori ili vertikalne prozore (ovisno o Model dormera). Tu je i jasna razlika u cijeni. Stvarno završeni prozori obično su skuplji od prozora s pričvrsnim stupovima.

Pokrivanje bočnih stranica i prednje površine

Dormer side (popločana strana) također može biti ostakljena. To se obično nalazi u montažnim dormerima, ali rijetko. Obično čelo i obrazi su izrađeni od titanovog cinka u različitim debljinama.

Pokrivanje dormera

Krovni dormer mora biti pokriven na površini krova s ​​istim pločicama kao i ostatak krova. Sukladno tome, troškovi pokrivanja dormera mogu varirati ovisno o postojećem krovu. Samo za ravni krovni dormer (rijetko se koristi) koristi se ravna krovna brtva, koja je obično malo jeftinija. Spajanje na krov mora se obavljati profesionalno (brtvljenje grla), tako da se osigurava odvod vode. To može uzrokovati veće troškove u određenom slučaju, a time i veću cijenu prilikom instaliranja dormera.


trošak eventualno dodatno potrebno raditi

visokom toplinskom izolacijom u Dormer

Ako je izolacija u unutrašnjeg uređenja je potrebno obaviti veću kvalitetu, što dovodi do veće ukupne cijene. Ako je potrebno, kod veće debljine izolacije potrebni su daljnji rad prilagodbe u unutrašnjosti.

Ugradnja namjere rolete i zaštitu od sunca

kao i sa krovnim prozorima također može biti montiran u Dormer rolete ili posebnom kremom za sunčanje. Za montažu često je potreban poseban napor (ovisno o odabranom prozoru i dostupnom priboru).

Dodatno brtvljenje krovnog spoja

Krovni priključak dormera mora biti u stanju jamčiti sigurnu odvodnju vode. Ovisno o okolnostima na web-mjestu, možda je potrebno dodatno raditi.

Verbilligende faktori

 • jednostavnije prozori, plastični prozori
 • smanjiti broj prozora (jedan prozor umjesto 2 ili 3 prozora)
 • odsutnost muntin barova
 • odabirom povoljne Dormer oblik

troškovno povećanje faktora

 • aluminijskih prozora
 • drveni prozori
 • echtversprosste prozor prozor
 • s posebnim funkcijama
 • dodatnih dijelova kao što su rolete itd
 • krovovi izvan redovitog krova
 • krovove s visokokvalitetnim premazima (mora se raditi na Dormer)

spremanje mogućnosti kroz DIY ili osobni doprinos

ugradnju Dormer može obavljati samo specijalizirana tvrtka (krovište). To je jedini način da se krov ostane čvrsto i nema problema s nošenjem opterećenja. Također u kasnijem uređenju interijera trebali biste se suzdržati od vlastitog rada, budući da je potrebna visoka razina iskustva. Neispravnosti u području toplinske izolacije ili nepravilne ugradnje i spajanja parne barijere mogu uzrokovati ozbiljnu štetu u potkrovlju.

promocija u pojedinim slučajevima može biti moguće promocije, pogotovo ako više mjera za uštedu energije ili štedljivog potkrovlje proširenje se obavlja u postrojenju Dormer. Više informacija o mogućem financiranju možete pronaći u našem općem pregledu financiranja.

Savjeti i trikoviCompatirajte cijene različitih pružatelja usluga u svakom slučaju pažljivo prije nego što se odlučite na model dormera i davatelja usluga. Prilikom usporedbe cijena, uvijek provjerite točno što radovi su uključeni i koje usluge vam svibanj morati platiti dodatnih. Također imajte na umu da uvijek morate dobiti građevinsku dozvolu za ugradnju dormera, jer je to značajna promjena u krovnoj konstrukciji kuće!
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar