Hur mycket el kräver uppvärmning av rännan?

En takrör skyddar både rännan och nedrören från snö och is. Gutters kan deformeras på vintern under en tung snöbelastning och nedröret kan bursta under tung isbildning.

Säkerhet genom uppvärmning vid takrännan

Regnrännor, nedrör och taket på byggnaden kan skadas vid kraftigt snöfall. Speciellt när solsken orsakar snö och is att tina och sedan frysa igen, blir ismängden i en rännan snabbt för tung.

Rännans uppvärmning skyddar mot sådan skada och skyddar byggnaden. För att uppvärmningen ska kunna utvecklas, måste den emellertid beräknas i enlighet med detta.

beräkning makt

Beräkningen av prestanda beror alltid på längden av rännan och är olika för normala halvrunda rännor och gesimsrännor efter.

effektförbrukning med en standard gutter

Vid en halvcirkulär standard rännan kan få upp till en höjd av 1000 meter över havet installera en värmetejp med 30 watt per meter rännan. De flesta system är självreglerande och kräver liten uppmärksamhet. Hal Exempel halvcirkelformig regnruta

30 watt per meter med en huslängd på 10 meter motsvarar totalt 600 watt. Men de kallas inte upp konstant, men värmen slås bara på när den faller under en viss temperatur.

Elkrav vid en lådkanal

Beroende på bredden på kanalen installeras en andra värmeband här. För detta måste man titta på tillverkarens rekommendationer, eftersom dessa visar sig annorlunda. Emellertid behöver en 100 millimeter bred ruta inte kräva ett andra band än. Detta krävs vanligen endast från en bredd av ca 240 millimeter.

Tips & TricksDie De flesta tillverkare av gutter värmesystem tyder på att värmaren även kan användas på en plastränna på grund av den låga värmeutveckling.

Men ska du bry dig helst inte, på grund av de ständiga fluktuationer i temperatur plast gutter ålder oproportionerligt snabbt och blir skör och porös. Så om du vill använda en takrännare är det bäst att använda en metallrännan.

Dela med vänner

Lämna din kommentar