Hvor lang tid er tørretiden for olie maling?

Oliemaling er generelt kendt for ikke at tørre for hurtigt. I praksis kan det faktisk tage lang tid, nogle gange endda et helt år fortsætter indtil fuldstændig tørring - og først da skal kunstneren anvende den endelige lak. Der er dog også sorter, der kræver betydeligt mindre tørretid.

Der kræves så meget tørretid til oliemaling. Under tørring aflejres et opløsningsmiddel, f.eks. Vand, altid ud af et fast stof, indtil det endelig hærder. Af denne grund tørrer ikke olie maling, men de oxiderer ved hjælp af atmosfærisk ilt. Denne kemiske proces tager op til de dybere lag ganske flere uger til måneder for at fuldføre.

Meget tynde olie maling belægninger kan være tørre efter blot nogle få dage, men tykke lag malerier tager meget mere tålmodighed. Men der er også hurtigtørrende olie maling med specielle siccatives, hvis tørretid er væsentligt reduceret.

Tips og tricks Hvis du vil have en hurtigtørrende oliefarve, spørg derefter direkte i butikken bagefter. Eksperterne vil vide, hvilket produkt der passer bedst.

Del med venner

Forlad din kommentar