Cât timp trebuie să se usuce vopseaua de perete - și ce vă ajută să faceți?

Odată ce noua culoare a acoperit peretele, doriți să o uscați imediat. Pentru că numai atunci este posibil fie să ștergeți un al doilea strat, fie să ștergeți mobila și imaginile în loc. Din păcate, răbdarea este necesară în această situație, deși vopselele moderne de perete au un sezon relativ scurt de uscat. Desigur, există și metode de accelerare.

Ce conteaza cat de repede se usuca o vopsea de perete?

Câțiva factori determină cât de repede - sau încet - o vopsea de perete se usucă. Pe de o parte, desigur, consistența și compoziția influențează sezonul uscat, pe de altă parte, condițiile de la fața locului acționează decisiv: straturi de vopsea

  • groase se usuce mai lent decât mai subțire. Riglă Pe suprafețele absorbante, vopselele de perete se usucă foarte repede.
  • Cu o bună ventilație, o vopsea de perete poate fi uscată surprinzător de repede.
  • O temperatură ambiantă caldă ajută și la uscare.
  • Cu toate acestea, o uscare prea rapidă poate provoca, de asemenea, fisuri de contracție și exfoliere, astfel încât solul ar trebui să aibă întotdeauna doar o absorbanta medie și nu predomine un sistem complet trăgând în cameră.

Atâta timp are nevoie de o vopsea latex pentru a usca

Pentru cele mai multe vopsele de perete este vopsele latex, care sunt printre cele mai rapide uscătoare din lume vopsea: Este posibil să se acopere, după mai mult de 5 ore pentru a finaliza.

Pentru a fi siguri, vă rugăm să aruncați o privire atentă la instrucțiunile de culoarea de perete - și testați stratul finit prin atingere ușoară cu degetele pentru a vedea dacă acesta este deja uscat.

Ce puteți face pentru a face mai bine vopseaua se usuca

Dacă o culoare de perete necesită un timp deosebit de mult să se usuce, vă poate ajuta, de asemenea, într-o zonă mică ușor cu uscator de par sau de a instala un sistem de încălzire la un singur perete.

Aveți grijă să nu încălziți învelișul prea mult pentru a evita încărcarea acestuia sau pentru a crea fisuri urâte de uscare. Se aplică regula simplă: straturile groase rupe, mai degrabă decât subțiri.

Tips & Tricks Desigur, tinde tocmai uscare lenta straturi groase de vopsea pentru a „foc în sus“ un pic, dar care ar putea avea efecte inverse. Practic, răbdarea și suficient aer proaspăt sunt încă cele mai bune "desicante".

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul