Cum îngrijire păstrează o casă de lemn în formă bună

Domeniul de aplicare și intensitatea îngrijirii depinde în primul rând de primul tratament de lemn înainte de instalare. Dacă a avut loc o impregnare profundă, inclusiv protecția albastră, o îngrijire rămâne mai presus de toate menținându-se curată. Îngrijirea ulterioară depinde mai ales de gustul personal și de calitatea lemnului.

Păstrarea ochilor deschisă este jumătate din îngrijirea entgegen Grija pentru o casă din lemn nu este, contrar credinței populare, limitată la o periaj regulat. Păstrarea casei "în stare bună" din interior și din exterior minimizează sau chiar elimină nevoia de pictură.

Lemnul natural are dezavantajul de a fi sensibil la prea multa umezeala, in special apa. Prin urmare, toate măsurile care împiedică umezirea prea lungă și lungă a componentelor din lemn, cultivarea naturii.

Atenție de îngrijire

Oricine nu doar locuiește în casa lui din lemn, ci și cu el, efectuează automat inspecții vizuale constante. Următoarele componente trebuie monitorizate îndeaproape și, dacă este necesar, curățate:

Fatade

Orice contaminare a suprafeței va prinde umezeala și materia organică pe lemn. Prin urmare, murdărirea lipicioasă și lipicioasă trebuie îndepărtată cât mai curând posibil cu o perie sau o pensulă.

Colțuri și colțuri în zona exterioară

Colțurile de orice fel, chiar sub praguri de fereastră sau între grinzi intersectate, sunt clapete potențiale de noroi. Cuiburile de murdărie pot fi îndepărtate rapid prin periere sau pulverizare.

Protejați patina

Dacă sa format o patină strălucitoare de argint, ar trebui să rămână cât mai nedeteriorată. Prin urmare, munca cu perii trebuie utilizată cu grijă și, dacă este posibil, evitată cu totul.

Infestarea prin mucegai sau insecte

Similar bolilor umane, timpul descoperirii determină șansele de recuperare. Dacă există semne de mucegai sau atac de insecte, adâncimea trebuie verificată imediat. În primele etape, sporii sunt încă detașați mecanic fără reziduuri. Insectele și larvele sunt ucise prin încălzirea suprafețelor cu un pistol cu ​​aer cald.

Zona de interior

În principiu, același lucru se aplică și în zonele interioare ca și în exterior. Este important să verificați placarea sub podele și covoare. Fibrele sintetice pot să limiteze grav respirația naturală a lemnului și să ducă la o dezvoltare ascunsă a umidității.

Sfaturi și trucuriOrnele noastre de interior și exterioare oferă produse de îngrijire deosebit de eficiente pentru case din lemn. Creați un set de îngrijire bazat pe această materie primă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul