Hvordan kan du hærde emner lavet af strukturelt stål?

I nogle gør-det-selv-projekter kommer man ofte op med den forlegenhed, at det anvendte strukturelle stål har for lav en hårdhed til den påtænkte anvendelse. Hvorvidt og hvordan du kan hærde strukturelt stål selv, hvilke muligheder der er tilgængelige, og hvilke betingelser der er nødvendige for dette, vil du lære i denne artikel.

Egenskaber af strukturelt stål

Mellem "strukturelt stål" og rustfrit stål er ikke længere meningsfuldt i dag, fordi en sådan afviste klassificering ikke længere er lavet i dag. På den anden side gives den pågældende stålklasse normalt i dag for at beskrive nøjagtige egenskaber. men en vis retning, når stålkvaliteten har stadig avancerede sæt "S" i stål navn i henhold til EN 10025. Det står for "Structural" - det vil sige en masse af stål til stålkonstruktion, som er ulegeret.

Strukturelle Stålgruppe

Stål til strukturelt stål kaldes næsten altid basestål. Typiske sorter, der anvendes til stålkonstruktion, for eksempel:

  • S235JR + AR
  • S355J2 + N

muligheder for hærdning stål

Principielt hærdning af bygningsstål er ret vanskeligt på grund af indholdet af konstruktionsstål carbon er meget lav (typisk mindre end 0,2%). Det betyder, at meget lidt martensit er dannet i klassiske (og enkle) hærdningsprocesser.

Den klassiske måde at opvarme på og derefter afkøle i isvand vil ikke være til nogen nytte i de fleste milde stål emner. kan hærdes (på grund af lavt kulstofindhold) under alle omstændigheder kun overfladelaget af emnet, vil kernen af ​​emnet forbliver bløde og chewy selv efter hærdning. Generelt er det imidlertid også ønskeligt, hvis du efterfølgende hærder i disse tilfælde.

Carburizing og case hærdning

En god mulighed er carburizing. Carboniseringslaget proces kan gøres på forskellige måder, er almindelige her:

  • fast carburizing carburizing flydende
  • gasformigt carburizing carburizing

lavtryk er lettest mens carboniseringslaget med carbonpulver (fast carburizing). Til dette formål er der fyldt med såkaldte kulpulverbokse. Temperaturen under karburering er ca. 930 ° C. Dette følges dog normalt ved yderligere hærdningstrin - nemlig den faktiske hærdning og temperering af stålet. Auf Carburizing tjener kun til at bringe mere kulstof ind i det ydre lag, så et martensitlag kan dannes der. Hærdning foregår simpelthen ved slukning (for eksempel i vand, hærdning af olie eller smeltet salt). Temperering af stålet (opvarmning til lige under transformationspunktet) nedbryder indvendige belastninger i stålet, hvilket gør det endnu mere modstandsdygtigt.

Tips & TricksIn de fleste tilfælde, vil du næppe være i stand til at udføre selv sådan hærdning, hvis du har nogen ordentlig udstyr (Esse, kulstof granulat, etc.) er tilgængelige. Kontraktshærdningsforretninger udfører som regel normalt arbejde på små dele. Til gengæld hærdes gearene på samme måde for at gøre dem mere modstandsdygtige.

Del med venner

Forlad din kommentar